Діємо разом

АКЦІЯ “ПЕРВОЦВІТ”

Допомагає зберегти в наших лісах ніжні квіти, які розпускаються ранньою весною. Сьогодні понад 530 видам рослин країни загрожує зникнення. За неповними даними, в Україні вже зникло більш як 50 їх видів. І цей сумний процес триває...

Більшість рідкісних дикорослих рослин, занесених до Червоної Книги гинуть як вид “завдяки” так званій комерційній діяльності людини. Рідкісні первоцвіти безжально рвуть для продажу, залишаючи нащадкам пустелю.

В межах акції проведено: анкетування “Допоможемо зберегти первоцвіти” (5-11 кл.), конкурс малюнків та творчих робіт; конкурс стінних газет та агітаційних листівок “Збережемо первоцвіти!”, розповсюджених біля ринків та у мікрорайоні школи-ліцею.

АКЦІЯ “ПОСАДИ СВОЄ ДЕРЕВО”

Привертає увагу до наших зелених друзів, які очищають повітря, милують око своєю неповторною красою, служать прекрасним місцем для відпочинку. Двічі на рік (восени та навесні) учні ліцею висаджують нові дерева та кущі, завдяки чому навколо школи з’явилися “іменні” алеї кожного класу, за якими учні доглядають до кінця навчання у школі. Навесні 2003 року висаджена березова алея спільно з друзями із гімназії міста-побратима Бохума (Німеччина). У день проведення акції у 2004 році (17 квітня) висаджено 30 дерев та 50 кущів, підрізані кущі на пришкільній ділянці.

АКЦІЯ “СТРУМОЧОК, РІЧЕЧКА, РІЧКА”

Прибирання, озеленення, очищення від сміття прибережних смуг великих і малих річок, благоустрій балок, розчищення джерел.

Здійснено: прибирання від сміття та розчищення прибережної зони річки Кальміус (2003 рік); розчищення від сміття та різноманітних відходів, благоустрій прилеглої балки силами учнів 10 А та 10 Б класі (весна 2004 року).

АКЦІЯ “ТУРБОТА ПРО ПТАХІВ” (“ДЕНЬ ПТАХІВ”)

Проведення заходів по турботливому ставленню до птахів, здійснення догляду за ними: виготовлення зимових годівниць та шпаківень, організація та проведення виставок годівниць та шпаківень, їхнє розміщення на пришкільній території та у прилеглому парку, організація природоохоронних конкурсів для дітей.

В межах акції: проведено конкурс тематичних газет (16 учасників); випущено 74 листівки (плакати) “Допоможи птахам” (5-11 кл.), розроблено та проведено у молодших класах ігрові заходи ( вікторини, конкурси, ігри) “Що ти знаєш про птахів” (учні 7-8 класів; проведено конкурс малюнків (2-6 класи – брало участь 435 осіб); проведені бесіди про птахів (1-11 кл – 855 осіб); виготовлено і розвішано на деревах 8 шпаківень.

АКЦІЯ “ЗА ЗДОРОВ”Я НАЦІЇ”

Знищення бур’янів на пришкільній ділянці та у прилеглій територій, інформаційна робота про шкідливість бур’янів та необхідність боротьби з ними.

Здійснено: випущено та розвішано у мікрорайоні школи-ліцею листівки про шкоду амброзії та необхідність боротьби з нею; знищено понад 1500 кущів цієї шкідливої рослини.

АКЦІЯ “МІЙ ДВІР, МІЙ ПІД”ЇЗД”

Благоустрій території навчального закладу, підтримання порядку за допомогою суботників та генеральних прибирань, виявлення найбільш забруднених ділянок та їх прибирання.

Проведено: щонеділі (протягом вересня-жовтня та квітня-травня) суботники з прибирання шкільної території; участь у міському однойменному конкурсі, перемога у номінації “Краща територія навчального закладу”, подяка міського голови за благоустрій шкільної території.

АКЦІЯ “НЕ РУБАЙ ЯЛИНКУ”

Мета акції – спонукати громадян відмовитися від передноворічного винищення хвойних дерев та показати шкідливі наслідки такого винищення.

Агітація щодо збереження лісових угідь, використання на Новий рік для прикраси свята штучних дерев чи композицій та живих ялинок, вирощених у діжках; патрулювання спільно з екологічними службами прилеглих територій для захисту зелених красунь від вирублення; проведення практичних занять з виготовлення найкращої новорічної композиції з штучних компонентів; шкільний конкурс на кращу штучну новорічну композицію; участь у районному та міському конкурсах “Замість ялинки – зимовий букет” (подяка від районної адміністрації).

АКЦІЯ “ЗИМОВИЙ САД”

Започаткування у навчальному закладі зеленого куточка, який складається з понад 600 рослин та забезпечення ретельного догляду за ним протягом багатьох років. Вирощування кожним учнем школи власної рослинної композиції для “Зимового саду”, влаштування конкурсів на кращу вазонну композицію та оглядів секцій саду, за які відповідають класи.