Ресурси

ВІЛ − це скорочена назва вірусу імунодефіциту людини. Імунна система організму захищає нас від інфекцій і запобігає розвиткові

деяких типів злоякісних хвороб. ВІЛ повільно й невідворотно знищує імунну систему організму.

Багато людей не знає, що вони ВІЛ - інфіковані, оскільки симптоми з'являються іноді через 10 років після зараження. Зараження ВІЛ неможливо розпізнати на підставі зовнішнього вигляду людини. Лише аналіз крові може виявити, чи ВІЛ-інфікована людина, чи ні.

Сьогодні ВІЛ інфекція повністю не виліковується, ліки, які б знищували ВІЛ в організмі людини досі не винайдено. Проте, вже нині є такі ліки, які запобігають зараженню дитини у лоні матері, полегшують перебіг ВІЛ-інфекції та запобігають розвиткові СНІДу.

Пам'ятайте, що зараження вірусом імунодефіциту людини можна уникнути. Щоб убезпечити себе і свою родину від зараження, кожній людині, перш за все, потрібні достовірні знання про ВІЛ - інфекцію і СНІД.


Інформація про ВІЛ-інфекцію не може замінити порад, які може дати тільки кваліфікований лікар-фахівець. Про деталі ВІЛ-інфекції звертайтесь також до безкоштовної Національної Лінії телефону довіри з питань ВІЛ/СНІДу 8-800-500-45-10, цілодобово.

Більш вичерпну інформацію можна знайти на сайтах:

www.cdc.gov

www.aidsalliance.kiev.ua

www.hivatis.org

www.sfult.org.ua

www.umana.org

www.uuarc.org

www.odl.org.ua