Діємо разом

Проект Коломийської Молодіжної Ради
„Громадська соціалізація учнів шляхом формування
учнівського самоврядування”

В період з вересня по грудень 2005 року Коломийською міською громадською молодіжною організацією було реалізовано проект „Громадська соціалізація учнів шляхом формування учнівського самоврядування”. Дану ініціативу було підтримано Асоціацією економічного розвитку Коломийщини в рамках проекту „Голос громадськості”, який фінансується Канадським агентством міжнародного розвитку. Метою проекту було створення в кожному загальноосвітньому навчальному закладі міста Коломиї легітимного, дієвого органу учнівського самоврядування.
За цей період експерти Молодіжної Ради провели ряд „круглих столів” з керівниками коломийських шкіл, на яких було визначено порядок та форму проведення виборів керівних органів учнівського самоврядування. Процес виборів відбувався шляхом таємного голосування, в якому взяли участь учні 9-11 класів.
Після проведених виборів, експерти Молодіжної Ради розробили для новообраних керівників учнівського самоврядування положення „Про учнівське самоврядування”, яке відповідає сучасним вимогам самоврядування.
В грудні 2005 року Голови учнівського самоврядування шкіл мали унікальну можливість стати учасником тренінгу з „Лідерства”, який розроблений експертами Асоціації економічного розвитку Коломийщини Віталієм Вандичем та Василем Федюком. Такий тренінг цільової учнівської аудиторії проводився в місті вперше.
Сьогодні, завдяки проекту, в місті створено єдиний комплекс учнівського самоврядування у вигляді Учнівського Парламенту міста Коломиї, який координує діяльність органів учнівського самоврядування в кожному загальноосвітньому закладі міста та допомагає оперативніше вирішувати питання і проблеми учнівської молоді в місті.

Назар Бойчук, координатор проекту