Діємо разом

З досвіду польської молоді

Парламент Молоді“


Організація „Парламент Молоді“ була створена в 1993 році. Формальна реєстрація відбулася 30 січня 1995 року. Організація об'єднує насамперед молодь із середніх шкіл, а також студентів.

Ми ведемо свою діяльність на декількох рівнях: локальному, регіональному, загальнопольському та міжнародному. Одним із наших найважливіших досягнень є реалізація різного виду навчальних або інформаційних проектів, присвячених європейській освіті, учнівському самоврядуванню, а також міжнародній співпраці молоді та громадських організацій. Багато з цих проектів ми підготували у співпраці з нашими польськими та іноземними партнерами.

Працюємо в трьох основних напрямках:

  1. Учнівське самоврядування.

  2. Європейська освіта.

  3. Міжнародна співпраця.

Учнівське самоврядування − це первинна сфера діяльності нашої організації, яка формувалася власне з думкою про створення представницького органу учнів колишнього Перемишльського воєводства. Основними проявами нашої діяльності в цій сфері є підтримка контактів з органами учнівського самоврядування середніх шкіл з території колишнього Перемишльського воєводства (нині − Перемишльський, Ярославський, Любачівський та Пшеворський повіти), а також організація навчальних проектів як локального, так і загальнопольського масштабу для органів учнівського самоврядування.

Європейською освітою ми займаємося з 1996 року, коли виникла ідея реалізації нашого першого навчального проекту для молоді, присвяченого європейській інтеграції під назвою „Європейська Школа“. У зв'язку з наявністю дуже великої потреби в суспільстві отримувати інформацію про європейську інтеграцію та Євросоюз наша організація проводить чимало різноманітних заходів у цьому напрямку. Найважливішими з них є проведення навчальних та інформаційних програм як локального та регіонального масштабу, так і загальнопольського й міжнародного. З початку 2001 року при нашій організації функціонує Осередок Європейської Інформації у Перемишлі. Підтримуємо також власний інформаційний веб-сайт, присвячений європейській інформації.

Міжнародну співпрацю ми здійснюємо в трикутнику країн: Польща, Україна та Словаччина. Майже з самого початку своєї діяльності запрошуємо до участі в наших навчальних проектах молодих осіб з України та Словаччини. Ми також були однією з перших організацій в Польщі, яка розпочала співпрацю з неурядовими організаціями цих країн (з 1995 року). Спершу міжнародна співпраця була доповненням двох вищезгаданих напрямків нашої діяльності, однак уже кілька років реалізуємо також незалежні проекти, присвячені виключно міжнародній співпраці молоді та громадських організацій.

Наша адреса:

Parlament Mlodziezy

ul. Konarskiego 5, 37-700 Przemysl
Telefon: (+48 16) 678-58-18

 

Parlament@free.ngo.pl,
http://www.parlament.w.pl

Запрошуємо до співпраці усіх зацікавлених осіб!