Діємо разом

Cценарій презентації самоврядування Природничого ліцею № 116 м. Києва

Ми живемо в молодій державі, яка обрала демократичний шлях розвитку. Керувати такими процесами повинні люди, які не тільки озброєні знаннями, але й виховані на демократичних засадах. Тому педагогічний колектив нашого ліцею переконаний, що невід'ємною складовою демократизації навчання та виховання є учнівське самоврядування і йому ми відводимо велику роль у вихованні нової генерації сучасної молоді.
Ми — представники Правління учнівського самоврядування еколого- природничолго ліцею 116.
Я, Малюта Максим,- Президент ліцею, а поряд зі мною мій заступник - Лавренчук Владислав.
Учнівське самоврядування в ліцеї існує протягом 5-й років. В його основу було покладено волевиявлення старшокласників.
Дійове, реальне, ефективне - воно забезпечує діловий ритм житття ліцеїстів, створює умови для розкриття їхнього творчого потенціалу. Основним законом для нинішнього та майбутнього покоління слугує Статут, який визнали учні 1-11 кл.
Фундаментом самоврядування є класні колективи, які делегують чотирьох представників класу до виконавчого органу — Учнівського комітету.
Обираються вони на період навчального року і, як свідчить досвід, - це авторитетні, з пристойним рівнем успішності та позаурочною активністю учні.
У комітеті представники об'єднуються в центри за напрямками роботи. Їх у нас 9.
На перших засіданнях обираються голови центрів, які проводять подальші засідання, відповідають за роботу центру відповідно зі Статутом. За кожним Із центрів закріплюється педагог-куратор. Він допомагає підготувати обгрунтовану перспективу розвитку діяльності центру у позаурочний час.
Без допомоги, турботи і підтримки дорослих неможлива організація дієвого самоврядування. Тому в ліцеї працює "трикутник": " Президент — адміністрація — батьківський комітет".
Законодавчим органом влади в ліцеї виступає Правління учнівського комітету. До його складу входять голови центрів на чолі з лідером ліцею - Президентом. Правління обирає секретаря, а Президент свого заступника. Обирається Президент на розширеному засіданні
Познайомити вас з роботою центрів я запрошую голів центрів.

Привіт усім!
Мене звуть Маша і я навчаюся у 10-А класі нашого ліцею. Але це не заважає мені бути головою шкільного центру навчання та науки.
Цей центр один із найдавніших. Він старанно працює уже протягом п'яти років. Також він є одним із найважливіших центрів, адже ліцей у нас- заклад навчальний, де учні старанно гризуть граніт науки. Але якщо з витоків свого існування центр займався лише допомогою учням в навчанні та підвищенні успішності, то зараз у нас з'явилось ще немало клопоту.
У наші обов'язки тепер входить проведення предметних вечорів, конкурсів, олімпіад, допомога в організації шкільних предметних тижнів, контроль за станом шкільних підручників та багато іншої роботи.
Отож, для центру вистачає роботи на цілий рік.

Зупинись, не поспішай!
В вікнах шибки не збивай!
До порядку й дисципліни,
Ми привчаємо дитину.

Доброго дня!

Я Хрипун Анна - голова центру дисципліни і порядку. Ми слідкуємо за тим, щоб учні носили форму і мали охайний вигляд. Досить складно привчити ліцеїстів до шкільної форми. Адже кожному із нас хочеться чимось відрізнятись.
На уроки ходити теж не легко. Щоб відсидіти вісім уроків, потрібно мати велику силу волі. Можна інколи і заснути, але на щастя є наш центр, який швидко приводить до тями ліцеїстів і нагадує їм.де вони.
Дотримання порядку— це також не легко. Адже кожному із нас хочеться побігати і перевернути усе з ніг на голову. Для того.щоб учні не забували, що бігати потрібно на вулиці, а не у стінах ліцею, ми чергуємо на поверхах. Досить складно виконувати правила, адже ми усі веселі та індивідуальні, та всеж- таки ми намагаємось не забувати про культуру поведінки і дотримання правил в ліцеї.


Яскраві малюнки, газети, плакати -
Як весело й радісно їх малювати !
Концерти, програми та різні вистави
Готує прес-центр для втіхи й забави!


Привіт усім!

Я голова прес-центру. Звати мене Мельник Людмила. Навчаюся я в 10-Б класі. Про наш центр можу сказати ,. що він тісно пов'язаний з усім, що відбувається у внутрішньому житті ліцею.
Ми проводимо різноманітні анкетування з учнями, передаємо інформацію учням, учителям, батькам, випускаємо ліцейну газету "Джерело".
Наша мета - це :
- організація роботи прес-центрів класів;
- участь прес-центру у районних конкурсах, створення мережі шкільної газети;
- проведення конкурсів, оглядів шкільної преси;
- створення інформаційного банку;
- вивчення громадської думки учнів про ліцейне життя.

Я—Лавренчук Владислав, голова центру захисту прав особистості.
Центр БЗПО посідає одне із найважливіших місць у виконавчій структурі. Ми займаємось питанням захисту прав учнів згідно з Конвенцією 00Н і законами України. Розробляли законодавчі документи (Статут, права та обов'язки учнів ліцею), стежимо за їх виконання'м, проводимо трудові операції по волевиявленню правопорушників.
Я, як голова центру, відвідую районні та міські збори БЗПО та беру участь у диспутах на правову тематику.
Екологічний центр є одним з найголовніших центрів самоврядування нашого ліцею, тому я, Рожко Оксана , голова цього центру, беру на себе велику відповідальність.
Наш екологічний центр ще досить молодий, йому тільки 2 роки. Він заявився разом з нашим еколого-природничим ліцеєм. Незважаючи на наш вік, ми вже маємо чимало досягнень. Протягом минулого року ми займалися активною екологічною пропагандою серед своїх друзів, знайомих, рідних і близьких.Одним з найбільших наших досягнень є новий молодий сад на території ліцею.
Чималий внесок у нашу діяльність зробив екологічний гурток. Наш центр бере активну участь у районних заходах до Дня Довкілля. Протягом цього навчального року ми плануємо започаткувати новий проект по догляду за голосіївськими джерелами.
Так як ми вважаємо,що уявлення про екологію потрібно мати не тільки дорослим, а й дітям, то у цьому півріччі ми плануємо провести ряд заходів серед молодших школярів, що прищепить дітям любов до природи, бережливе ставлення до неї. Адже не маючи достатньо знань про навколишній світ, не можна шанувати природу, а значить бути людиною.
Я, Кожем^якін Станіслав, голова центру дозвілля.
Крім навчання нам потрібно відпочивати, але не просто відпочивати,а цікаво проводити свій вільний час. Для цього і був створений наш центр. Ми організовуємо різноманітні конкурси та виставки, вечори відпочинку та дискотеки. Цікаво та змістовно проходять у нас День учителя та Свято Матері. А скільки вражень привозять учні з екскурсій та походів.
Ми прагнемо, щоб дітям у ліцеї було цікаво не тільки навчатися, але й проводити свій вільний час.
"В здоровому тілі—здоровий дух"—це всім відома істина, і саме вона доречна як девіз для нашого центру спорту та туризму, який очолюю я— Нагорний Олександр. Працюємо ми в тісному контакті з вчмтелями фізкультури, і як результат, проводяться турніри з міні-футболу, піонерболу та різноманітні змагання молодших класів.
Туристичні змагання—подія неабияка в ліцеї. Доних ми готуємося ретельно та відповідально, а повертаємося задоволені і з масою нових вражень.
Робота центру не припиняється і на канікулах .'проводимо шахматні турніри, турніри з настільного тенісу.
Привіт, мене звати Оля. Я—голова центру шефської допомоги.
Мета нашого центру—цікава і змістовна робота з молодшими учнями.
З початку навчального року ми провели бесіду з молодшими школярами на тему безпеки руху в рамках місячника безпечної поведінки на дорогах.провели конкурс малюнка на асфальті, проводимо активну роботу по залученню дітей до позаурочної діяльності.

Ми прагнемо, щоб життя молодших школярів було цікавим і змістовним. Мене звуть Аліна, я голова центру міжнародних зв^язків. Метою нашого центру є встановлення зв'язків з ближнім і дальнім зарубіжжям, листування з учнями інших шкіл.Ми встановили зв^язок з московською школою еколого-природничого спрямування №446,також листуємося з учнями школи №18 міста Кишинова.
Деякі учні нашого ліцею ведуть активну переписку з дітьми Інших країн та регіонів України. Надалі ці зв^язки будуть розширюватися та міцніти.