Євроклуб

Тиждень Європи в КЗШ № 111 м. Кривий Ріг

В рамках суспільної акції школярів України “Громадянин – 2006”, яку організовує Всеукраїнська асоціація викладачів історії та суспільних дисциплін “Нова Доба” за підтримки Міністерства освіти і науки України, у школі здійснений проект “Тиждень Європи в школі”. Ініціатором проекту стали учні 9-А класу та їх вчитель історії Бабенко Жанна Георгіївна. Мета акції – сприяння активності школярів у загальноєвропейських політичних процесах, інформування учнів, батьків, вчителів про майбутнє ЄС та України.

Через аспіранта КДПУ а також вчителя історії Краснощока Андрія Валерійовича, учні зв’язались з Представництвом Європейської Комісії в Україні і отримали прапор Євросоюзу, прапорці країн – членів ЄС, книжки, буклети, листівки, які допомогли в оформленні шкільної акції та стали нагородами для переможців. Акція була приурочена до дня Весни в Європі, який Європейські школи відзначають 17 березня. Весь Тиждень на щоглі школи майоріли прапори України та Євросоюзу.

Ще на початку березня лекторська група учнів 9-А класу пройшла по всіх класах з лекцією “ЄС і Україна: плани на майбутнє” та провела анкету “Кращий знавець історії ЄС”. Цікавими були конкурси: “Знавець політичної карти Європи”, “Знавець символіки країн ЄС”. Разом з учнями 5-11 класів змагався з наймолодших учасник – учень 4-Б кл. Цоуфал Євген, який, не дивлячись на малий вік посів у конкурсах І та ІІ місця.

Молодші школярі читали книжку Лани Ра “Замок добрих чарівників Європи”, відповідали на питання а також виразили свої враження від казки в малюнках.

Останні дні Тижня 16 і 17 березня в школі працювало Євромістечко. Кожен клас (за жеребкуванням) представляв одну з країн ЄС. Оцінювало роботу дитяче журі на чолі з директором школи Бердніковою С.Г. та вчителем географії Клевакіною Л.Б. Найбільше зацікавили членів журі представлення учнів: 11-А – Італія, 8-А – Неміччина, 5-Б – Литва, 10-А – Франція, 9-А – Греція, 7-Б – Польща, 9-В – Великобританія.

На заключній лінійці всі активні учасники акції отримали подарунки та дипломи. Тиждень пройшов яскраво, весело і результативно.


Діденко Сергій, учень 9-А класу КЗШ № 111, член лекторської групи


ЗОШ №111,

вул. Армавірська, 10-а,

м. Кривий Ріг, Дніпропетровська обл. 50053