Євроклуб

ЕКСПЕДИЦІЯ ВГЛИБ КУЛЬТУРИ

З 19 по 30 червня 2006 року група учнів і студентів з України взяла участь у 15-тій Експедиції вглиб культури, яка організована спільно з Боулінгрінським державним університетом (Огайо, США) Асоціацією Експедиції вглиб культури при активній участі старшої школи м. Забже і Ягелонського університету в Кракові (Польща) з метою інтеркультурної освіти і навчання толерантності. Українські групи вже три роки поспіль беруть участь у Експедиції.

Головна мета Експедиції вглиб культури посилити усвідомлення проблем світової інтеграції, пов’язаних з розумінням інтелектуальних питань і посилення бачення цінностей, спрямованих на міжнародну співпрацю, повагу національних меншин і рівність прав незалежно від етнічної приналежності, релігії. Завдяки цьому проекту Асоціація має намір створити людський капітал, який буде впливати на якість співпраці у майбутньому.

В часи глобалізації дуже важливо залучати студентів для полікультурної освіти, щоб уникнути шкідливих наслідків ксенофобії та посилити усвідомлення багатоманітності і зв’язку між різними культурними етнічними групами.

Експедиція вглиб культури створена на основі співпраці старшокласників і майбутніх вчителів під час семінарів, щоб навчати толерантності, відкритості і розумінню глобального суспільства.

Така співпраця є корисною для усіх залучених організацій: шкіл та університету м. Бухарест (Румунія), організації „Освіта в русі” з Німеччини, Боулінггрінського університету штату Огайо (США), Всеукраїнської асоціації викладачів історії та суспільних дисциплін „Нова Доба” (Україна).

Україна, будучи сусідом Польщі, є дуже важливим партнером цього проекту.


Щоб дізнатися про Експедицію більше завітайте на сайт: www.expedition.org.pl