Діємо разом

"МОЛОДІЖНИЙ ЄВРОКЛУБ"

Адреса досвіду: 85345, Гродівська загальноосвітня школа І-ПІ ступенів, вул. Горького, б.ЗЗ, смт Гродівка, Красноармійський район, Донецька область тел. 8(0623)53-21-95

Вчитель: Мазоха Раїса Володимирівна.

Мета: створення добровільного неполітичного органу самоорганізації учнівської молоді для спілкування, обміну інформацією, розширення знань про Європу та Європейський Союз, виховання молоді у дусі спільних європейських цінностей, встановлення партнерських стосунків із європейськими молодіжними неурядовими організаціями, навчальними закладами, сприяння курсу України на інтеграцію у європейські структури, активізація організаційних здібностей та творчого потенціалу молоді у створенні сприятливих умов для самореалізації та гармонійного розвитку особистості, у формуванні в молоді організаторських навичок, у забезпеченні захисту їхніх прав і свобод.

Етапи:

  1. Обговорення ідеї утворення клубу.

  2. Вибори для організації роботи вчителя-координатора та учня-менеджера.

  3. Знайомство з матеріалами про Євросоюз.

  4. Оформлення документів та списку членів клубу.

  5. План роботи.

  6. Виконання заходів.

Результати:

Перемоги у конкурсах "Європа − ми разом", "Діти проти спортивного полювання" та Всеукраїнському змаганні до 60-річчя Великої Вітчизняної війни, який проводивсь фондом "Взаєморозуміння та примирення" при Кабміні України. Поїздка переможців до Німеччини. Захист 6-ти бізнес-планів і отримання сертифікатів від Великобританського королівського коледжу. Допомога дітям дитячого будинку та інше.

Організаційні особливості:

До членів клубу можуть входити не тільки школярі, але й ті хто не навчається у школі (до 30-ти років). Це допомагає молоді не бути відірваними від життя, а через участь у діяльності клубу приносити користь громаді, вирішувати проблеми селища, знаходити своє місце у житті, користуватись порадами спеціалістів, співпрацювати з громадською організацією Донецького аграрного розвитку.

На практиці перевірена значимість Євроклубу у громадянському вихованні молоді. Є потреба в узагальненні і розповсюдженні досвіду роботи Євроклубів та його підтримці Міністерством освіти і науки України, а також регіональними освітніми установами.

Завдяки такій формі громадянського виховання учнів, школа стала соціокультурним центром села.