Діємо разом

Як можете Ви, молоді люди дізнатися більше про життя своїх однолітків у різних країнах, спілкуватися та співпрацювати з ними? Існує багато прикладів таких видів молодіжної активності:

Дізнаватися про життя однолітків через Інтернет: ознайомлення з інформацією, участь у форумах, чатах, електронному листуванні. Наприклад, учні 7 та 11 класів ЗОШ №65 м. Львова запропонували своїм одноліткам з штатів Алабама (Маgnet High School, Montgomerry) та Огайо (Peresberg middle school) (США) проект електронного листування “Питання та відповіді”. На протязі півроку школярі листуються, запитуючи своїх однолітків про життя, навчання, звичаї, культуру у їхніх країнах. Це не лише розширення знань про однолітків за кордоном. Це також тренування у знанні англійської мови.

Інший приклад – багаторічна дружба, що зав’язалася між учнями школи села Синькова, Радехівського району, Львівської області та учнями школи Далрейда у м. Мотгомеррі штату Алабама, США. Діти листуються, надсилають одне одному подарунки, виготовлені власноруч. Організовують ярмарки, під час проведення яких продають свої вироби. Так у Синьківській школі з’явився комп’ютерний клас, стало можливим підключення школи до Інтернету, була придбана цифрова відеокамера.

Програма шкільних обмінів, групи школярів з України та Польщі гостюють у своїх однолітків. Наприклад, Учні ЗОШ №8 м. Львова на початку травня 2006 року приймали гостей, учнів старшої школи м. Вроцлава (Польща), наприкінці травня вони вирушають до Вроцлава з відповідним візитом.

Участь у міжнародних молодіжних таборах.

Створення різноманітних міні-проектів молодіжної співпраці.

Ці та інші види діяльності дозволять Вам, підліткам та молодим людям з різних країн позбуватися стереотипів, розширять обрії порозуміння між однолітками у різних країнах.